Sidor

Låna pengar med dålig kreditvärdighet

Står du och behöver pengar, men är osäker på om någon vill låna ut pengar till dig eftersom du har många andra krediter. Då kan du läsa denna artikel för få några goda råd.

Är det möjligt?

Går det att få ett lån trots att man har dålig kreditvärdighet. Svaret är ja, men det betyder inte att det alltid är möjligt. Chansen beror på bl.a. hur många lån du har och hur bra du är på att betala dina räkningar i tid. Har någon långivare tagit en kreditupplysning på dig någon enstaka gång eller varit någon dag sen med dina betalningar, behöver det inte betyda något. Har du däremot många kreditupplysningar som gjort på dig eller missat att betala räkningar så att du har fått en betalningsanmärkning, då minskar chansen för dig att få ett lån.

Baka ihop dina skulder

Har du dålig kreditvärdighet kan det däremot gå att baka ihop sina skulder. Det finns kreditbolag som specialiserar sig på det och ser att det kan förbättra låntagarens ekonomi. De gör det möjligt att skapa så kallade hopbakslån eller samlingslån.

Det man gör när man samlar sina lån är att ta ett större lån för att betala av sina små lån. Oftast kan man få bättre ränta, och ju bättre ränta, desto mindre pengar kostar det dig. Det gör det också enklare för dig att hålla koll på dina lån och avbetalningar. 

De som erbjuder samlingslån brukar titta på helhetssituationen för din ekonomi och inte så mycket på din kreditvärdighet. Därför är det möjligt att förbättra din ekonomi med ett hopbakslån.

Vem tar din kreditupplysning?

Det är vanligt att UC tar kreditupplysning åt de bolag som lånar ut pengar. De sparar sedan informationen och visar det för alla som tar kreditupplysning på dig. Ju fler sådana som finns i registret, desto svårare kan det vara att få ett lån. Använd därför kreditinstitut som inte använder sin av UC.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar